Фотоволтаичен 2018

Фотоволтаикот е исто така вреден во годината 2018!

Со фотоволтаичен систем, вие сте независни од ценовните флуктуации на иднината, енергетските политики кои не се прифатливи - и направете нешто за климата. Цените за соларни модули и фотоволтаични системи се намалија за 20% во последните 95 години. Повластените тарифи и заштедите од сопствената потрошувачка остануваат константни и атрактивни - особено за фотоволтаични системи, бидејќи тие обично се инсталираат на куќи во едно или две семејства: соларната енергија е поекономична од било кога.

Учествувајте во иднината!

Ова е сончевата енергија.

Учествувајте во иднината!

Ова е сончевата енергија.

Фотоволтаична и сончева енергија - сè што треба да знаете

Auf PVS соларна енергија ќе најдете - ажурирани секој месец - се што треба да знаете за фотоволтаиците: најновите податоци и факти, детали, броеви и пресметки за feed, до потрошувачка на енергија и да Изградба Вашиот фотоволтаичен систем. Покрај тоа, ги составивме сите информации што ви се потребни пресметка на цени и фотоволтаични системи, за пресметка и планирање потребен е фотоволтаичен систем на вашиот покрив. Нашите детални фотонапонски Речник Конечно, дополнителни информации за фотоволтаиците се достапни за вас - од светлина кванти до пораката на Bundesnetzagentur.

3420

Соларни инженери во мрежата

3528220

Посетителите во 9 години

246663

Задоволни клиенти

26784

соларни проекти

Фер трошоци. Чиста енергија. заштита на климата.

Ова е сончевата енергија.

Фер трошоци. Чиста енергија. заштита на климата.

Ова е сончевата енергија.


популарни

Поединечно пресметани понуди

По вашата бесплатна истрага, ние ви нудиме голем број на индивидуално пресметани понуди преку нашите партнери без обврска. Можете да споредите во мир.

Најдобро за вашиот покрив

Нашите сертифицирани партнерски компании ви ги нудат најдобрите компоненти и PV системи на сите популарни производители - усогласување на вашиот покрив. Дури и ако не се одлучите за некоја од понудите, нашата служба за сместување останува необврзувачка и бесплатна за вас!

Користете го прозорецот за време!

Ако ситуацијата со цел покажува, вашиот фотоволтаичен систем веќе може да произведе профитабилен електрицитет на вашиот покрив во 4 - 6 недели. Добијте најдобри услови за 2018 - за 20 години. Споредете сега!